HET STAM VERHAAL

De vrienden Marc Vaes en Tom De Neef hadden destijds het lumineuze idee om te gaan racen. Ze schreven zich in bij de Moto Endurance Trophy. Al snel bleek dat er behoefte was aan een meer gestructureerde organisatie om alles vlotter te laten verlopen. Zo ontstond STAM in de lente van 1997 met Marc als voorzitter, Tom als ondervoorzitter en Kristien Vercammen als secretaris. De letters van de voornamen werden wat door elkaar gehaald en zo kwam het begrip MST-Assocciation tot stand en werd omgevormd tot STAM. Er vormde zich een vaste kern supporters en kort
daarna kwamen de ritten, BBQ’s en het ledentijdschrift Stamboom.

De jaren nadien kwamen Peter Van Haesendonck, Karine Engels en Dirk Mertens het raceteam vervoegen in de 4 uur endurance op Zolder, Croix en Assen (600 cc klasse).

Vervolgens werden motorbeurzen georganiseerd ten voordele van een goed doel, alsook café-racer treffens, Street Magic Competition, enduro- en crossinitiatie en de Grote STAM quiz.

Marc behaalde ondertussen zijn instructeursdiploma motorrijden, gaf les in een erkende rijschool, kocht zijn eerste privé-lesmotor en bouwde vzw STAM Education uit tot een centrum voor motorbeheersing voor zowel beginners als gevorderden. Hierdoor verscheen STAM regelmatig in de media en werden we een gevestigde waarde in het motormilieu.

In 2007 werd Paul Leysen als nieuwe voorzitter verkozen, waarna de fakkel werd doorgegeven op 14 maart 2015 aan Danny Dresselaers, die de club vervoegde in 2006 en al snel actief werd als bestuurslid en organisator van de jaarlijkse Kastelentoer.

STAM Motorclub en STAM Education zijn ondertussen op verschillende paden terecht gekomen, maar blijven toch nog nauw verbonden. STAM richt zich nu volledig op motorritten en activiteiten en STAM Education is volledig gericht op motorbeheersing voor elke motorrijder.


In maart 2024 heeft Ward van Hool de leiding overgenomen als voorzitter, na het aftreden van voormalig voorzitter Danny Dresselaers. Dankzij de unanieme steun van de leden zal Ward Van Hool de club continuïteit bieden.
Danny Dresselaers blijft betrokken bij de club en zal de club blijven ondersteunen.

Het hele bestuur en alle leden willen Danny Dresselaers hartelijk bedanken voor zijn toewijding en inzet gedurende vele jaren, waardoor de club is uitgegroeid tot wat ze vandaag is. 
Lid worden

Neem gerust contact op via de link onderaan deze pagina. Alvorens lid te worden, zien we je graag eerst op één van de maandelijkse ritten (wij noemen het een try-out rit), of tijdens een Happy Hour, om kennis te maken. Zo kan je de sfeer in de groep al eens opsnuiven.

Als lid ontvang je interessante motorinformatie en maandelijks de Nieuwsflash, waarin de activiteiten voor de volgende maand en nuttige weetjes te vinden zijn. Je contactgegevens worden enkel gebruikt in de (door de wet verplichte) documenten die nodig zijn om de dagelijkse werking van de vereniging toe te laten en om de mailing te kunnen versturen.

Uiteraard kan je als lid steeds bij het bestuur of bij de leden terecht met vragen over je motor, motoruitrusting, rijtechnieken, adressen, enz.
 
Trefpunt Happy Hour: elke derde vrijdag van de maand van 21u tot 23u in café ’t Hoekske, Bergstraat 2, Heist-op-den-Berg.

Bestuur

Voorzitter:
Ward Van Hool

Bestuurder:

Marc Vaes

Bestuurder:
Werner Wachters

Bestuurder:
Marina BruynseelsBestuurder:
Bart Barberien

Bestuurder:
Bert Heylen

Bestuurder:
Stefan Meeus

 

STAM Motorclub vzw 

Bredestraat 53a
2580 Putte

Ward Van Hool:  
t: +32 476 35 11 04
e: [email protected]